top of page
DSC_3541-2.jpg

Inti de Maet - gitaar

Inti begon op zijn zevende met klassieke gitaarlessen bij Franky Viaene, studeerde verder bij Roland Broux, Johan Fostier, en later bij jazzgitaristen Hendrik Braeckman en Frederik Leroux.

Zijn muzikale projecten brachten hem in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, maar ook Georgië, Oekraïne, de V.S. en 3 tours doorheen China. Met het Four Aces Guitar Quartet won hij Supernova en de Italiaanse Poala Ruminelli Chamber music Competition. Hij is naast Triunfal Quintet te horen op de Four Aces Guitar Quartet albums, NAYM, Les Mecs du Nord, en op albums van Brussels Philharmonic, o.a. met muziek van Terence Blanchard en Carter Burwell, zowel als gitarist als mandolinist.

Als componist schrijft hij muziek voor zijn projecten alsook voor filmprojecten en theater.

Biografie

Inti  de Maet begon op zijn zevende met klassieke gitaarlessen aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Eeklo bij Franky Viaene, en zette deze studies verder op het befaamde Lemmensinstituut te Leuven. Hij volgde lessen bij Roland Broux, Johan Fostier, en volgde doorheen de jaren masterclasses bij de grootmeesters Carlo Marcione en Aniello Desiderio.
In 2009 ving hij jazzgitaar studies aan op het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen, en volgde lessen bij Hendrik Braeckman, Frederik Leroux en Nic Thys.


Zijn muzikale projecten brachten hem al in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Slovenië, Italië en China, en hij is te horen op albums met onder andere het Four Aces Guitar Quartet, NAYM en Les Mecs du Nord, en op de soundtrack van de Belgische film „Plan Bart”.


Als solist trad Inti al verscheidene keren op met Brussels Philharmonic, onder andere op de World Soundtrack Awards, waar hij „Il Girono del’Ira’ van de film ‚Django Unchained’ uitvoerde, met onder de toehoorders de ondertussen overleden componist van de muziek, Riz Ortolani. In 2015 nam hij de jazzgitaar solo in de Brussels Philharmonic West Side Story productie onder leiding van Wayne Marshall voor zijn rekening.


Hiernaast is Inti bezig met het componeren en arrangeren van muziek, onder andere voor theater ( My Sons, Garageteater Duffel, 2013), muziektheater en projecten.

bottom of page