top of page
IMG_0999 (1).jpeg

Ellen Schepers - piano

Ellen volgde voor het eerst pianoles toen ze vier jaar oud was. Later studeerde ze in Antwerpen aan het Koninklijk Conservatorium bij Irene Russo en Heidi Hendrickx. Van jongs af aan is ze gepassioneerd door het begeleiden. In 2014 startte ze als repetitor aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen. Ze speelt in verschillende kamermuziekgroepen zoals het duo Pienavoce en het Triunfal Quintet. Ze zingt en speelt keys in de band Bar Americana.

Biografie

Ellen begon met pianospelen toen ze vier jaar was. Ze kreeg eerst les aan het muziekatelier van Stabroek bij Erik Claeys, later aan de Academie voor Muziek, Woord en Beeld in Ekeren bij Samra Mackic. Ze studeerde er af met grootste onderscheiding. Vervolgens ging Ellen naar het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar ze eerst bij Irene Russo en daarna bij Heidi Hendrickx studeerde. 

 

Al vroeg werd duidelijk dat Ellens grootste passie in het samenspelen en begeleiden ligt. Van jongs af aan begeleidde ze verschillende vocale ensembles. Momenteel is ze verbonden aan Zingdering vzw, waar ze het vocale ensemble begeleidt en vaste pianiste is in de kindervoorstellingen. 

Ook bij de voorstelling 'Nestelingen' van de Nederlandse dichter Mischa Andriessens zorgt ze voor de muzikale ondersteuning.

 

De laatste jaren heeft Ellen zich gespecialiseerd in balletbegeleiding. Sinds 2014 is ze repetitor aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen. Daarnaast begeleidt ze regelmatig balletlessen voor o.m. Opera/Ballet Vlaanderen, Dansstudio en BIBS.

 

Haar repertoire en interesse beperken zich niet tot de klassieke muziek. Met Triunfal Quintet werpt ze zich op de Tango Nuevo. Met de groep Bar Americana zingt en speelt Ellen muziek uit het Las Vegas van de jaren '70 en was ze al te horen in menig Vlaams CC. 

bottom of page